Questions on Number Series

Direction: Q(1-5) Find the next number.
1. 25, 35, 20, 45, ? 
A. 32
B. 21
C. 10
D. 20
E. None of these
Answer - C.10

2. 24, 10, 13, ?, 36 
A. 8
B. 10.5
C. 12
D. 14.5 E. 16
Answer -D.14.5

3. 8,81,651, ?, 15651 
A. 3562
B. 3850
C. 3911
D. 4215
E. None of these
Answer - C.3911

4. 110, 115, 224, ?, 2708 
A. 716
B. 769
C. 679
D. 767
E. None of these
Answer - C.679

5. 10, 22, 42, 78, ? 
A. 112
B.105
C. 118
D. 125
E. None of these
Answer - C.118

Directions(6-10) : In these questions, a number series is given. Only one number is wrong which does no t fit in the series. Find out the wrong number.

6. 12, 19, 36, 93, 356 
A. 19
B. 36
C. 93
D. 356
E. None of these
Answer - B. 36

7. 12, 14, 26, 62,143 
A. 12
B. 14
C. 26
D. 62
E. 143
Answer - E.143

8. 166, 183, 141, 181, 100, 265 
A. 183
B. 141
C. 181
D. 100
E. None of these
Answer - C.181

9. 5, 10, 23, 73, 297 
A. 5
B. 10
C. 73
D. 297
E. None of these
Answer - A.5

10. 10, 13, 25, 62,100 
A. 10
B. 13
C. 62
D.100
E. None of these
Answer - C.62

Directions(11-20) : In these questions, a number series is given. Find out the missing number.

11.13, 7, 6, 14, 52, ? 
A. 482
B. 476
C. 466
D. 424
E. 460
Answer - D. 424

12. 139, 142, 133, 160, 79,? 
A. 326
B. 322
C. 331
D. 340
E. 355
Answer - B. 322

13. 10, 16, 27, 48, 84, ? 
A. 138
B. 153
C. 166
D. 140
E. 135
Answer - D. 140

14. 66, 77, 63, 73, 60, ? 
A. 66
B. 69
C. 61
D. 64
E. 63
Answer - B. 69

15. 16, 9, 8, 13, 25, ? 
A. 64.5
B. 59.5
C. 63.5
D. 68.5
E. 61.5
Answer - C. 63.5

16. 11, 12, 22, 69, 272 ? 
A. 1365
B. 1368
C. 1324
D. 1325
E. 1329
Answer - A. 1365

17. 11, 13, 16, 33, 96, ? 
A. 358
B. 354
C. 386
D. 366
E. 353
Answer - E. 353

18. 4, 21, 120, 595, 2376 ? 
A. 7125
B. 7035
C. 7085
D. 7055
E. 7115
Answer - A. 7125

19. 64, 66, 75, 103, 168, ? 
A. 282
B. 294
C. 286
D. 295
E. 288
Answer - B. 294

20. 13, 25, 39, 57, 83, ? 
A. 122
B. 124
C. 126
D. 120
E. 125
Answer - E. 125

Directions(21-30) : In these questions, a number series is given. Only one number is wrong which does no t fit in the series. Find out the wrong number.

21. 34, 40, 57, 86, 128, 185, 255 
1. 40
2. 128
3. 57
4. 185
5. None of these
Answer - 4.185

22. 8, 12, 23, 73, 297, 1491, 8953 
1. 8952
2. 8
3. 298
4. 10
5. None of these
Answer - 4.10

23. 7, 4, 5, 9, 21, 52.5, 160.5 
1. 160.5
2. 5
3. 21
4. 7
5. None of these
Answer -3.21

24. 14 21 30 105 404 2045 12198 
1. 21
2. 14
3. 30
4. 2045
5. None of these
Answer - 4. 2045

25. 434, 418, 393, 357, 308, 244, 153
1. 357
2. 393
3. 418 4. 153
5. None of these
Answer -4.153

26. 8, 19, 42, 74, 118, 173, 239 
1. 42
2. 239
3. 19
4. 8
5. None of these
Answer - 1.42

27. 40, 45, 60, 75, 120, 165, 220
1. 60
2. 40
3. 75
4. 165
5. None of these
Answer - 3.75

28. 960 953 939 918 890 855 810 
1. 960
2. 953
3. 855
4. 939
5. None of these
Answer - 5. None of these

29. 972 484 240 118 57 26 11.25
1. 240
2. 130
3. 57
4. 26
5. None of these
Answer - 4. 26

30. 5 6 16 57 240 1245 7506 
1. 5
2. 57
3. 240
4. 7
5. None of these
Answer - 3. 240

31. 84, 72, 66, ?, 68.17 
1. 65
2. 60
3. 67
4. 76
5. None of these
Answer - 1.65

32. 110, ?, 42, 20, 6 
1. 63
2. 81
3. 72
4. 90
5. None of these
Answer - 3.72

33. 164, 40, ?, 43, 188 
1. 224
2. 68
3. 90
4. 176
5. None of these
Answer - 4.176

34. 96, 320, 800, 1600, ? 
1. 640
2. 2666.7
3. 2500
4. 2400
5. None of these
Answer - 2.2666.7

35. 434, 418, 393, ?, 308, 244 
1. 357
2. 346
3. 325
4. 254
5. None of these
Answer - 1.357

36. 8, 64, ?, 206, 292, 388 
1. 412
2. 342
3. 130
4. 224
5. None of these
Answer - 3.130

37. ?, 510, 495, 475, 450, 420 
1. 680
2. 480
3. 500
4. 520
5. None of these
Answer - 4.520

38. 43, 214, 852, ?
1. 2529
2. 1245
3. 3214
4. 2650
5. None of these
Answer - 1.2529

39. 332, 370, 410, ?, 496
1. 564
2. 452
3. 326
4. 210
5. None of these
Answer - 2.452

40. 1224, 1134, 954, 684, ? 
1. 324
2. 416
3. 560
4. 214
5. None of these
Answer - 1.324