Current Affairs

General Knowledge Quiz for SSC , RRB, APPSC and TSPSC



1. Which Dutch painter cut off part of his ear? 
Answer :  Vincent van Gogh


2. In which country is the Great Barrier Reef? 
Answer :  Australia


3. What color is chlorophyll? 
Answer :  Green


4. What is the capital of Thailand? 
Answer :  Bangkok


5. How many points are scored for a touchdown in American football? 
Answer :  Six


6. Which soft green egg-shaped fruit comes from New Zealand? 
Answer :  The Kiwi fruit


7. Who was the youngest Beatle? 
Answer :  George Harrison



8. What language do the people of Brazil speak? 
Answer :  Portuguese


9. Who lives at number four, Privet Drive? 
Answer :  Harry Potter


10. In which city is the cathedral of Nôtre Dame? 
Answer :  Paris


11. What color is the middle stripe of the French flag? 
Answer :  White


12. Who wrote a famous diary while hiding from the Nazis in Amsterdam? 
Answer :  Anne Frank


13. Who directed, Jaws, Raiders of the Lost Ark, and ET? 
Answer :  Steven Spielberg


14. Who was the leading actress in Sleepless in Seattle and You’ve Got Mail? 
Answer :  Meg Ryan


15. What is the family name of JFK? 
Answer :  Kennedy

Leave a Comment

error: Content is protected !!