Current Affairs

General Awareness Questions and  Answers for Railway  and  SSC  CGL  Exams

General Awareness Questions and  Answers for Railway  

and  

SSC  CGL  Exams


1).The  Indian  actor who  got  the  French  award Chevaliar Award’  is
a)      Raj Kapoor
b)      Dharmendra
c)      Shivaji Ganesan
d)      Rajkumar

2).Which  Indian  cricket  player crossed  the  15,000  runs  in  Test  cricket?
a)      Md.  Azharuddin
b)      Jadeja
c)      Sachin  Tendulkar 
d)      Rahul Dravid

3).It  is the  symbol of  peace ?
a)      dove
b)      peacock
c)      rabbit
d)      parrot

4).Which  of  the  following  fields  are NOT  eligible  for  noble  prize?
a)      literature
b)      peace
c)      music
d)      economics

5).”Jawaharlal Nehru  University”  is in ?
a)      Allahabad
b)      Bhopal
c)      Delhi
d)      Kashmir

6).’The  Land  of  the  Midnight  Sun’  is ?
a)      Iceland
b)      Norway
c)      Japan
d)      Italy

7).As per primary census 2011,  female  literacy in  India  is about ?
a)      63.5%
b)      73.0%
c)      66.5%
d)      64.6%

8).Which  day has been  celebrated  as  International Food  Day?
a)      October  15
b)      October  16
c)      October 17 
d)      October  18

9).Rapit  Action  Force  (RAF)  is formed  for ?
a)      Providing  relief  during  natural calamities
b)      Countering  communal riots
c)      To  find  out  terrorist  activities
d)      To  protect  the  president  of  India

10).Headquarters of  the  U.N.O  is situated  at ?
a)      London
b)      Delhi
c)      Singapore
d)      New York


Answers :                          
1). c
2). c
3).  a
4). c
5). c
6). b
7). d
8). b
9). b
10).  d

About the author

Mallikarjuna

Mallikarjuna

Leave a Comment

error: Content is protected !!